Om oss

Margareta Widin

Startade kennel Cardax 1973 och har gjort ett fantastiskt arbete med och för rasen. Långhårig tax och Bullmastiff har även fötts upp hos kennel Cardax genom åren. 

Sofia Berg

År 2001 kom en liten trefärgad hane vid namn Nickname´s In Blanco To Cardax in i mitt liv. Detta blev startskottet för vad som kom att bli ett stort hundintresse och passion för just den här rasen.
Margareta Widin och Carina Sandell-Widin blev inte "bara" hunduppfödare för mig, de blev en familj, mentorer och vänner. Genom åren har vi varit med om mycket. 

Cardax Juvel och Cardax Lexie är två fantastiska tikar som vi haft glädjen att ha hemma hos oss när jag växte upp. 

År 2012 föddes CH Cardax True Man som är barnbarn till Lexie, en fantastisk hane som är min absolut bästa vän. I Mars-2017 kom Dantalian´s Winter Wish "Doris" från Finland och till våra hjärtan. Doris kommer med nya och intressanta linjer till vårat avelsarbete.

Jag bor på Berga Gård strax utanför Linköping med min sambo, 2 barn, hundar, kor, får och allt som hör till. Jag jobbar på en djurklinik i centrala Linköping. 

Hösten 2018 blev jag delägare i Kennel Cardax. Jag är oerhört hedrad att få bli en del av Cardax och kommer göra mitt yttersta för att förvalta Margaretas fantastiska arbete med rasen. / Sofia


CH Kerman Kaptain Jack och CH Cardax Powel
CH Kerman Kaptain Jack och CH Cardax Powel

Kennel Nickname´s 
Carina Sandell Widin på Kennel Nickname´s (dotter till Margareta) är en nära vän och samarbetspartner till oss på Cardax.


CARDAX HISTORIA

Första kullen som föddes 1975

 e.SEUCH FIUCH Sonnet of Robgwen

u. SEUCH Sardis Sire Geriant

Kennel Cardax på utställning på 1980-talet.

Första importerna

SEUCH Sardis Sir Geriant  
SEUCH FIUCH Sonnet of Robgwen